Ingyenes elektronikus könyvtár

Törtmagyar - Charlotte Mendelson

ÁR: INGYENES
FORMÁTUM: PDF EPUB MOBI
KIADÁSI DÁTUM: 2016
FÁJL MÉRET: 3,93
ISBN: 9789633108741
NYELV: MAGYAR
SZERZŐ: Charlotte Mendelson

A legjobb Törtmagyar pdf itt található

Leírás:

Törtmagyar leírása A tizenhat éves Marina Farkas egy apró nyugat-londoni lakásban él. Vele lakik érzelmileg labilis anyja, illetve három idős hölgy, Zsuzsi, Ildi és Rózsi. Ők hajdanán valahonnan a határon túli magyar területekről menekültek Angliába a maguk házi használatú magyar nyelvével meg szokásaival. Marina így igazi kívülálló. De hogy jövőjét az idegen országban biztosítsák, a családja roppant anyagi áldozatok árán beíratja őt egy előkelő bentlakásos középiskolába, ahonnan egyenes út vezethet a cambridge-i orvosi karra. Marina az idegen környezetben hibát hibára halmoz, képtelen beilleszkedni az évszázados múltú brit közegbe. Közben anyja a saját démonjaival viaskodik. A szerelmet kereső fiatal lány kénytelen észrevenni, hogy az élete épp rossz vágányra siklik… Charlotte Mendelson Man-Booker díjra jelölt regénye ott kezdődik, ahol a hazájukat elhagyók történetei általában véget érnek. Hogyan találhat magára egy helyét kereső, második generációs bevándorló kamaszlány egy másik kultúrában, egy idegen országban? „Hallja, ahogy az öreglányok lefekvéshez készülődnek; hangosan beszélnek magyarul, mintha azt gondolnák, ha nem érti, mit mondanak, fel sem ébredhet rá. Mióta elment Combe-ba, már nem hoznak neki ennivalót az ágyba ilyenkor, reszelt almát vagy gerezdekre szedett narancsot. Egészen elképesztőnek tűnik, hogy alig egy évvel ezelőtt még itt feküdt az ágyában kényelmesen eszegetve, és leveleket írt a barátnőinek, mint valami orosz emigráns, aki várja, mikor lövik agyon.”

...nan a határon túli magyar területekről menekültek Angliába a maguk házi használatú magyar nyelvével meg szokásaival ... Fogság [eKönyv: epub, mobi] - lira ... . Könyv ára: 1832 Ft, Törtmagyar - Mendelson Charlotte, A tizenhat éves Marina Farkas egy apró nyugat-londoni lakásban él. Vele lakik érzelmileg labilis anyja, illetve három idős hölgy, Zsuzsi, Ildi és Rózsi. Ők hajdanán valahonnan a határon túli magyar terü Charlotte+Mendelson+Törtmagyar. Boltértékelés. Charlotte Mendelson: Törtmagyar könyv. Szállítási idő: 1-2 nap. A tizenhat éves Marina Farkas egy a ... Törtmagyar - Szórakoztató Irodalom ... . Boltértékelés. Charlotte Mendelson: Törtmagyar könyv. Szállítási idő: 1-2 nap. A tizenhat éves Marina Farkas egy apró nyugat-londoni lakásban él. Vele lakik érzelmileg labilis anyja, illetve három idős hölgy, Zsuzsi, Ildi és Rózsi. Ők hajdanán valahonnan a határon túli magyar ... Törtmagyar. Megvan nekem. Olvastam. A tizenhat éves Marina Farkas egy apró nyugat-londoni lakásban él. Vele lakik érzelmileg labilis anyja, illetve három idős hölgy, Zsuzsi, Ildi és Rózsi. Ők hajdanán valahonnan a határon túli magyar területekről menekültek Angliába a maguk házi használatú magyar nyelvével meg szokásaival. A Törtmagyar után írtál egy non-fiction könyvet is a kertészkedésről. Lehet tudni, hogy most éppen min dolgozol? Van egy kis kertem Londonban, amit imádok szépítgetni, annyira, hogy meg is ihletett a növénygondozás. Jelenleg az ötödik regényemen dolgozom, aminek a középpontjában szintén családi titkok állnak. Példány állapota: újszerű Kiadás éve: 2016 ISBN: 9789633108741 Nyelv: magyar Oldalak száma: 428 A tizenhat éves Marina Farkas egy apró nyugat-londoni lakásban él. Vele lakik érzelmileg labilis anyja, illetve három idős hölgy, Zsuzsi, Ildi és Rózsi. Multimediapláza - E-könyvek - Világirodalom - Törtmagyar | A tizenhat éves Marina Farkas egy apró nyugat-londoni lakásban él. Vele lakik érzelmileg labilis anyja, illetve három idős hölgy, Zsuzsi, Ildi és Rózsi. Ők hajdanán valahonnan a határon túli magyar területekről menekültek Angliába a maguk házi használatú magyar nyelvével meg szokásaival.

Marina így ... Charlotte Mendelson: Törtmagyar "Hiába él több mint egy évtizede idős magyarokkal, és figyeli szokásaikat, mint valami kevésbé sikeres Jane Goodall; hiába volt valaha Rózsi fiának felesége, és hiába ő az anyja Rózsi egyetlen unokájának, Laura nem kapott becézést. Harsány, idős, emigráns magyar nők, magyar ételek és nevetségesen hangzó magyar szavak között nő föl a Törtmagyar című, az egyik legnagyobb irodalmi elismerésre, a Man Booker-díjra is jelölt könyv főszereplője, akinek Charlotte Mendelson személyes élményeit kölcsönözte. Az angol író magyarul nem tanult meg, szavak viszont marad...