Ingyenes elektronikus könyvtár

Katharina és más elbeszélések - Eich Günter

ÁR: INGYENES
FORMÁTUM: PDF EPUB MOBI
KIADÁSI DÁTUM: 2018
FÁJL MÉRET: 3,31
ISBN: 9789634143901
NYELV: MAGYAR
SZERZŐ: Eich Günter

A legjobb Katharina és más elbeszélések pdf itt található

Leírás:

Katharina és más elbeszélések leírása „Az élmények, amelyekből létrejövünk, alapjában véve mindig ugyanazok, mindegy, milyen köntösben érkeznek, emberek, erdők vagy gondolatok formájában; gyakran, amikor belőlük egy a lélek szilárd talaját fellazítja, és a múltat jelenné változtatja, csak halljuk a dallamot, de nem tudjuk, hogy mindig is kivehető volt-e számunkra, vagy csak a visszhangját véljük hallani.” GÜNTER EICH (1907–1972) az 1945 utáni német irodalom egyik legeredetibb és legjelentősebb lírikusa, a „szakadékokban rangrejtve lakó” boldogság eredeti hangú, zárkózott, ám kísérletezgető kedvű költője, aki népszerű hangjátékokat, drámai és prózai műveket is írt. Nem ritkán lírába hajló prózaszövegei tagadhatatlanul alkati vonásokat mutatnak: dacos kimértség, elégia és irónia jellemzik őket. Esendő hősei mégis szerethető alakok, a háború utáni útkereső évtizedek hiteles mementói.

...er, 1942) Út a csillag felé (La Marche à l'étoile, 1943) Le Songe (1943) Azon a napon (Ce jour là, 1943) Tehetetlenség (L'impuissance, 1944) Le Cheval et la Mort, 1944) L'imprimerie de Verdun (inclus dans le recueil de nouvelles "Le Silence de la mer") Multimediapláza - E-könyvek - Klasszikus magyar próza - A lohinai fű és más elbeszélések | E percben egy sötétebb sikátorba jutottunk, néhány hivatalos szoba mellett kellett elmennünk, amelyeknek ajtaján különféle feliratok pompáztak ... Csí és más elbeszélések fekete istván »-› ÁrGép ... . Nini, az egyik szoba ki van egy kicsit nyitva. Gubó legyek, ez a Borcsánszky bácsi helyisége.

Ott állott egy aranyozott betűjű ... A gőzoszlop és más elbeszélések. Megvan nekem. Olvastam. Molnár Ferenc szellemes és csípős, fanyar humorú íróként él az olvasók emlékezetében, s aki végiglapozza ezt a kötetet, megállapíthatja, hogy ez a szellemesség semmit sem kopott az idők folyamán, kesernyés humorát pedig - főként egyik legkitűnőbb ... Csí és más elbeszélés ... Katharina és más elbeszélések könyv - rocky.hu ... . Nini, az egyik szoba ki van egy kicsit nyitva. Gubó legyek, ez a Borcsánszky bácsi helyisége.

Ott állott egy aranyozott betűjű ... A gőzoszlop és más elbeszélések. Megvan nekem. Olvastam. Molnár Ferenc szellemes és csípős, fanyar humorú íróként él az olvasók emlékezetében, s aki végiglapozza ezt a kötetet, megállapíthatja, hogy ez a szellemesség semmit sem kopott az idők folyamán, kesernyés humorát pedig - főként egyik legkitűnőbb ... Csí és más elbeszélések. Fekete István. 15%. 2 299 Ft 1 954 Ft. Kosárba. 8 - 10 munkanap. A Klasszikus kategória toplistája Teljes lista . könyv A két Lotti. Erich Kästner. A gyermekregény címszereplője két kislány, akik a megtévesztésig hasonlítanak egymásra. Ez a tény nem kis zavart okoz a történetbeli Bühl-tavi ... MIKSZÁTH KÁLMÁN: A lohinai fű és más elbeszélések [eKönyv: epub, mobi] 0% kedvezménnyel csak 690 Ft a lira.hu-nál. ( kiadás éve: 2014; oldal) Olvasson ... Mikszáth Kálmán - Egy éj az Arany Bogárban és más elbeszélések Előszó Részlet a könyvből: "Tótpelsőc igénytelen városka Zólyom megyében, alig van annyi lakosa, mint egy kisebb alföldi falunak. S ami van se városias. A pap, néhány mesterember, a boltos, a nótárius és a bíró járnak kaputban. Jókai Mór A nagyenyedi két fűzfa és más elbeszélések F.ár.: 920 Ft Klub ár: 690 Ft Gróf Bethlen István és kora Tolcsvai Nagy Gábor Bevezetés a kognitív nyelvészetbe F.ár.: 3980 Ft Klub ár: 2985 Ft...